Cercar en aquest blog

Més sobre la divina missió de Jesús

Només un enviat de Déu és capaç de fer miracles. Sovint Jesús en feia: ressuscitar morts, guarir sords, calmar sobtadament una tempesta, teure esperits malignes... I precisament per això, encara que alguns l'acusessin d'obrar per virtut del dimoni, pel que feia, es veia clar que era de signe contrari, que provenia de Déu perquè només si ve de Déu es dedicarà a foragitar esperits malignes.

Algú, però, pot dir que les explicacions dels miracles són una mentida. De fet, sabem els miracles de Jesús de la mateixa manera que sabem que en tal lloc hi va haver una guerra i que en ella tal general va aconseguir una victòria. Ho sabem perquè tot prové del testimoni de gent que mereixen ser creguts, de gent de confiança i de diferents fonts. "Això és el que passa amb els miracles de Jesucrist; perquè encara que considerem dignes de fe els homes que ens diuen el que ells han vist i que ho manifesten davant dels enemics del nom de Jesús, els quals sens dubte els haurien desmentit si s'haguessin atrevit a mentir; homes que estaven tan convençuts del que deien, que van morir amb la corona del martiri per a mantenir llurs manifestacions. Pot donar-se una prova més evident que un home creu el que diu, si sofreix una mort ignominiosa per a sostenir el que ha dit?" (Jaume Balmes).

En resum, els miracles de Jesús són proves fefaents de què la missió duta a terme era divina. La prova més gran és que qui ens ho explica és digne de fiar perquè fins i tot va morir per validar el que havia dit. A més, sabem per la paraula de Déu, del tot infalible en ella mateixa, que Crist és Déu, el qual fonamenta la certesa absoluta i infalible en la divinitat de Jesucrist.