Cercar en aquest blog

Altra prova de la divinitat de Jesús: el compliment de les profecies

Les profecies són una altra prova de què Jesús era clarament un enviat de Déu. Per què? Perquè es compleixen. I si bé l'home es capaç de preveure quin temps farà demà, aproximadament, les profecies eren imprevisibles, totalment imprevisibles, perquè havien de passar generacions fins arribar a terme, però es complien. Precisament per ser imprevisibles humanament, es veu que només Déu sabia el que passaria. I a més a més, eren transmeses per gent fiable, profetes com Isaïes, etc.

Per tant, les profecies ja venien de Déu respecte a la vinguda, vida, sofriment i mort de Jesús. Així, com diu Jaume Balmes, "de vegades llegint les profecies tenim la sensació que estem llegint historiadors. El temps en el qual va venir al món, el lloc de la seva naixença, la persecució d'Herodes, la fugida a Egipte, la manera de viure, la seva conducta, la predicació, els miracles, els sofriments, la mort, la propagació de la seva doctrina, la fundació i duració de la seva Església, tot es troba pronosticat des de molts segles abans i amb una precisió que sorprèn".

Per tant, els pronòstics sobre Jesús que es van complir, són una prova més de la divinitat de Jesús i ens ajuden a entendre el pla de Déu en la història.