Cercar en aquest blog

Divina missió de Jesucrist

Jesucrist és enviat de Déu i veritable Déu. Malgrat tot, altres s'han presentat d'aquesta manera i no han estat més que uns impostors. En el cas de Jesús, però, es troba quelcom d'extraordinari. Tant, que fins i tot els "enemics de la religió cristiana reconeixen que la moral de Jesucrist és la més pura" (Jaume Balmes).

Comenta el pensador catòlic Balmes:
"Quan algun home pretén enganyar els altres, procura afalagar llurs passions i capricis, dissumulant i excusant llurs mancaments, i cerca la protecció dels poderosos, i generalment no oblida la seva pròpia fama; però Jesucrist tot el contrari: blasma el vici, combat les passions i predica una moral severa. Cerca amb preferència els pobres, els desvalguts, estima molt particularment els infants, i és tan desinteressat, que no té ni una pedra on reclinar la testa. Són aquests senyals d'ésser un impostor? Si ho hagués estat, no hauria, si més no, evitat els turments i la mort?"

En definitiva, Jesús va fer i dir coses tan impressionants que no podia ser un impostor. Per això, fins i tot Rousseau va dir: "Si la vida i la mort de Sòcrates són d'un savi, la vida i la mort de Jesucrist no poden ser sinó d'un Déu".