Cercar en aquest blog

Veritat de la vinguda de Jesucrist

L'existència de Jesús "ens consta d'una manera tan certa com la de molts altres personatges cèlebres de l'antiguitat, filòsofs, oradors, poetes, polítics, guerrers i d'altres activitats. Si sabem que han existit Homer, Alexandre, Ciceró, Cèsar, etc., és perquè llurs contemporanis ens diuen que van existir, i han anat dient el mateix els homes de les altres generacions fins arribar a la nostra. El mateix ha passat respecte a Jesús" (Jaume Balmes).

La certesa de la vinguda de Jesús és històrica. Benet XVI explica que "el Jesús en qui es creu és realment també el Jesús històric, i que la figura que mostren els Evangelis és molt més realista i creïble que les moltes altres figures de Jesús que ens són exposades sempre de nou (Benet XVI, Llum del món).

Sabem que Jesús va viure a Palestina i que va morir a la creu. I aquest fet l'han reconegut els que accepten la seva divinitat i els que no, els que accepten la seva proposta i els que no. Des del temps de Jesús ençà, s'ha parlat d'aquesta persona tal com s'ha fet amb altres com Sòcrates o Cèsar. En aquest afer no hi ha lloc per al dubte.