Cercar en aquest blog

Més sobre la prova de les profecies que demostren la divinitat de Jesús

A més dels pronòstics dels profetes antics, el mateix Jesús va fer profecies que s'han complert. La profecia més interessant de Crist és la de la seva resurrecció, anunciada per ell mateix com a prova de la seva divinitat. Sabem per la fe que Crist és Déu. Però, a més, el miracle de la resurrecció, que té el segell de Déu, enganyaria a tothom si Crist no fos Déu. Per tant, Crist és Déu.

Jaume Balmes assenyala sobre Jesús: "Abans de morir pronostica la destrucció de Jerusalem, i ho fa amb unes paraules que són un presagi que es produirà una terrible catàstrofe; i, en efecte, al cap d'alguns anys fou destruïda Jerusalem, i sabem pels historiadors profans que durant el setge i la caiguda de la ciutat van passar coses tan horribles, que en llegir-les causen espant. Anuncià Jesucrist als seus deixebles els treballs, els turments i la mort que haurien de sofrir pel seu nom, i, com és sabut, els apòstols van anar pel món confirmant amb llurs sofriments i amb el vessament de llur sang la fe del diví mestre. Va predir també que la seva Església s'estendria admirablement, i mai no sucumbiria, malgrat totes les escomeses de l'infern; i així ha passat, i ho estem veient amb els nostres propis ulls".

En definitiva, no falten proves de què Jesús era també Déu i, per tant, que la doctrina que va venir a ensenyar i a viure en la seva pròpia carn, és veritat, perquè sent el mateix Déu qui la portava, no podia enganyar-se i enganyar-nos.